Uncategorized

Tips for å finne det billigste forbrukslånet

Når man tar opp lån til bil eller hus, må man stille disse eiendelene som sikkerhet til lånet. I tillegg skal banken få informasjon om at det er dette man faktisk bruker pengene på. Hvis man ikke skulle klare å betale ned på lånet, vil banken tvangsselge disse eiendelene for å få tilbake det de lånte ut. Når man tar opp et forbrukslån derimot, stiller man ikke noe i sikkerhet. I tillegg står man fritt til å bruke pengene på det man vil.

Høye renter på forbrukslån

Når man ikke stiller noe til sikkerhet, i tillegg til at man ikke nødvendigvis kjøper noe som faktisk kan selges, må banken sette opp renten på lånet. Dette er fordi et forbrukslån er mye mer risikabelt og banken derfor må kompensere dette med høye renteinntekter. Derfor er det viktig å legge ekstra energi inn i arbeidet med å finne gode lån uten sikkerhet. Dette gjør at renten på slike lån ligger ofte på alt fra 10 % til 25 %, men det finnes også eksempel på enda høyere renter. Det er viktig å sette seg inn i dette før et eventuelt lån skjer.

Sammenligne prislister

På forskjellige nettsider går det an å legge inn en søknad for forbrukslån, hvor man skriver årsinntekt, jobb, alder og så videre. Hos VG.no har de lagt arbeid i å besvare hva et forbrukslån egentlig er, sammen med definisjonen av et kredittkort.

Eierne av nettsiden vil så sende denne søknaden til så mange forskjellige banker som mulig, der alle vil ha muligheten til å gi et tilbud eller ikke. Man vil da kunne få for eksempel sendt tilbudene på e-post. Der vil man få full oversikt over forskjellige renter, minimums- og maksimumsbeløp, betalingstid og andre betingelser som følger med lånet.

Fordeler/ulemper

Grunnet de høye rentene er forbrukslån nok ikke det mest lukrative lånet man kan ta opp. Dette er på grunn av de høye rentene. Likevel er det en enkel, rask og lett måte å ta opp lån på, uten at man må stille noe som sikkerhet. Man må nesten se an situasjonen man befinner seg i, og deretter bestemme om dette er det riktige valget å ta. Bestemmer man seg for å ta opp, bør man søke hos flere banker og sette seg inn i vilkårene.

Refinansiering?

En ting som forbrukslån ofte blir brukt til, er refinansiering av gammel gjeld. Et eksempel på dette er en kredittkortgjeld som blir refinansiert ved hjelp av et forbrukslån. Da vil den som tilbyr forbrukslånet, slette kredittkortgjelden og man vil da bare betale til den nye långiveren. Dette kan gi lavere rente på lånet som fører til et billigere lån. Man vil også kunne samle mange forskjellige lån i ett, slik at det blir mye lettere å ha kontroll over.

Comments Off on Tips for å finne det billigste forbrukslånet